Another Bloody Day | OMEGA TRIBE; Feedbacker; Lunatic Theatre live @ Sofia

!!! ATTENTION !!!

Съобщение от ъндърграунда…
От Личности Незнайни…

 

OmegaTribe_cover_1200x628px

Отвъд хаоса на времето и тъмните бури, над облаците и отраженията човешки се издига знаме. Знамето на протеста. Под тежкия му плащ се събират душите на последните мохикани за един финален отпор…

26.10.2018, СОФИЯ.

O M E G A   T R I B E

 

^^^


F E E D B A C K E
R

 

^^^

LUNATIC THEATRE


Въпреки, че нито един от двата госта на тази, като че ли с машина на времето пренесена вечер не се нуждае от каквото и да е представяне, на вашето внимание, българската нойз-рок група FEEDBACKER и английската протест-пънк легенда OMEGA TRIBE.
FEEDBACKER е пост-пънк/нойз-рок дуо, отроче на сивата столична бетонност. Почти 2 години на бял свят, Иван Шентов и Десислава Петкова одухотворяват и дават форма и звук на тъмнината. Шум и мелодия, FEEDBACKER са забележителна смесица от стилове и влияния, еволюирали у авторите посредством миналият им опит с други известни на българския ъндърграунд имена от близкото и вече не толкова близко минало. Енергичният състав на FEEDBACKER винаги създава правилната за творчеството им атмосфера, поради което участията на групата (над дузина концерти в страната и чужбина) винаги са обект на голям интерес от широк кръг от публика.
За сега фийдбекърите имат едно единствено официално издание, едноименното им EP, което бе почти моментално разпродадено. Носят се слухове, че скоро на бял свят ще се появи и следващият им запис. На 26.10.2018 FEEDBACKER ще свирят на една сцена със завърналите се  Omega Tribe в един ексклузивен за българската сцена концерт, продължение на силната вълна от събития с особен заряд.

Създадени през 1981г. в Барнет, Англия, Omega Tribe са култова легенда от Crass периода на английския протестен пънк. Издавани от Penny Rimbaud, Crass Records, и Corpus Christi Records, „племето“ бързо се превръща в една от най-влиятелните групи на Острова, ставайки част от семейството пионери на т.нар. пийс пънк. „Angry Songs“ и „No Love Lost“ показват широкия музикален спектър – от класическия хаотичен шум на пънка в началото на 80-те до емоционалната мелодичност на пост звученето в средата на десетилетието, Omega Tribe са чудесен пример за групите с широк музикален спектър, силно политическо и активистко послание, достигнали монументален статус благодарение на безкрайната си отдаденост. След интервюто им за Sofia Rebel Station, което беше едно от първите им след като се събраха отново през 2016г. след близо три десетилетно прекъсване, Omega Tribe обещаха да дойдат в България и по всичко си личи, че това ще стане факт.

На 26.10.2018 заедно с Omega Tribe и Feedbacker, честта да свирят за първи път на живо пред българската публика ще имат и столичната пост-пънк група LUNATIC THEATRE. Авангард, пънк и електроника ще дадат начало на вечерта в духа и атмосферата на бетонната есен.

Благодарение на отдаден колектив от анонимни активисти, Omega Tribe, Feedbacker и Lunatic Theatre ще вземат участие в DIY шоуто на сезона. Освен групите, невъздържана музика и повече от неочакван повод да се съберем всички, на място ще има дистро, мърчъндайз на групите, много книги, материали и други.

 

Датата е: 26.10.2018
Мястото е: Underground Gallery/Studio
Цена: 10 лв.
Врати: 20:00
Начало: 21:00


» Линк към събитието в (а)социалната мрежа.
» Интервю с Omega Tribe.
» Интервю с FEEDBACKER.

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар