Anchor

В навечерието на един от концертите, които очаквам с най-голямо нетърпение (Trial, Anchor, Run with the hunted, My turn), реших че е време най-накрая да изпълня едно старо и забравено обещание и да ви представя бандата Anchor, както бях казал, че ще направя в своеобразния ми пътепис за Fluff fest 2010. Да, знам че мина повече от година и съм супер несериозен, но всъщност утрешния концерт е най-добрият повод да обърнем внимание на една толкова интересна банда, която ще смачка всички с живото си изпълнение (гарантирам), а и все пак Trial всеки ги е чувал, а за Run with the hunted сме писали вече два пъти тук.

Та, да си дойдем на думата – Anchor са веган стрейт едж банда от Гьотеборг, Швеция.  Съчетават най-доброто от трите десетилетия хардкор, получавайки една доста експлозивна смес от музика и послание, изсвирена с недостижим интезитет, а вокала излайва послания, които директно се забиват в мозъка и си правят леговище там. Anchor залагат и доста на силно лайв представяне, както и вие сами ще се убедите, защото те са един от най-ярките ми спомени от преди повече от година – просто такъв интензитет и атмосфера трудно се забравят.

Дълго време се чудих и кой албум да представя заедно с бандата, но мисля, че би било доста глупаво да посоча някой от записите им пред другите. В различните EP-та и албум се забелязва, че групата търпи постоянно развитие, но не губи своят уникален дух. Все пак бих препоръчал да си намерите и преслушате Captivity songs – първото им EP, което съдържа и невероятната It kill you to know и Beyond reason and logic. Също може да метнете едно ухо и на другите им идания, които малко се преплитат (The quiet dance и First year), както и ЕР-то Relations of Violence, и така да стигнете до последният им албум, който издадоха преди няколко месеца и най-сериозно ви заявявам, че кърти глави  – Recovery.

Ще се засечем утре на концерта…

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

1 Responses to Anchor

  1. Утре ще ги гледам за четвърти път, а последния път ги гледах в едно много тясно кафене, където хората бяха нагъчкани без да може да се диша, но Anchor започнаха експлозивно с новите парчета, продължиха със старите и накрая завършиха на бис с It Kills You To Know. Страхотна група. Утре в The Box ще е истински хардкор празник.

Вашият коментар