Forever Young

Umeå hardcore X 090. True as hardcore – deserves its fame.

Umeå hardcore we got game.

Umeå. Sweden. Hardcore. Vegan. Straight Edge.

Това беше краткото представяне на поредната група, с която можете да се запознаете, отваряйки Sofia Rebel Station. И според мен то е напълно достатъчно, за да си ги свалите непременно и да припявате на синг-алонг частите в бързите им и невероятно енергични хардкор/пънк парчета, които несъмнено ще ви напомнят на Final Exit, Step Forward и другите любими банди от Умео.

Иначе моето запознаване с Forever Young се случи през лятото на 2010, в купето на влака, където до мен се настани много слабичък младеж с очила, много татуировки по тялото и потник на Snapcase. Този младеж беше много забавен и говореше перфектен английски с американски акцент. Пъроначално си помислих, че е от Щатите, но се оказа, че просто е гледал много американски филми и разбира се слуша много американски хардкор групи. Всъщност, Ерик (a.k.a. Tofuboy) е по принцип от шведския град Гьотеборг, но сега се е установил на най-митичното място за международната хардкор/пънк сцена, а именно малкият северен град Умео, от който са излезли и продължават да излизат едни от най-великите хардкор/пънк банди в Европа (да споменаваме ли Refused?). Струва си да отбележа, че Умео е град почти до северната полярна шапка, с население от приблизително 75 000 души, но в него са активни повече от 70 хардкор/пънк групи, заради което го наричат Umeå Punk City!!! Заслужава си да се направи цяла отделна (и доста обширна) статия само за нещата, които се случват в Умео, но сега да продължа с историята за Ерик… та, с това дребничко момче с очила доста се сприятелихме и по-късно разбрах, че е вокалист на хардкор група, която се казва Forever Young (също така той, заедно с едно момиче, написа и репорт за сцената в родния му Гьотеборг, който беше публикуван в първи брой на Tigersuit). През 2009 Forever Young издават дебютния си албум „The Guarantee“, а тяхната песен „The X On My Hand“ е включена в саундтрака на страхотния документален филм „EDGE The Movie.“ През 2010 издават 7″ EP-то „The Chance“, което можете да си свалите по-надолу. То съдържа общо 7 песни (ако броим интрото), които са изключително добре получила се смес от олд скул и ню скул хардкор, а текстовете са на места иронични, но без да губят силнтие си послания (като на любимите ми стрейт едж групи от Умео – Final Exit, DS-13). Смесването на 90-арски чуга-чуга хардкор с тежки метълски рифове и брейкдауни с бърз олд скул хардкор/пънк и „youth crew“ енергия също се прави с доста ирония. На малко групи обаче това им се получава толкова добре. Песента от „The Chance“, която обаче ми направи най-силно впечатление още от първото преслушване без съмнение е „Bigger Than Hardcore“, която е преработена в хардкор/пънк вариант версия на легендарното парче „It’s Bigger Than Hip-Hop“ на хип-хоп легендите Dead Prez.

Ето и текста на съответното парче, във варианта на Forever Young:

I heard you say ”Hardcore is my life, it means so much to me”. What about the food at the show or the zine in your hand, those who put up money to book a band? Get your hands dirty building your scene or get yourself a life! The girl at the distro, the guy at the AR-table, the kid with the posters and flyers, they did what they were able. Now this is your chance to prove what you are worth, can we make this work? It’s bigger than hardcore.

Forever Young – „The Chance“ 7″ EP (2010)

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Forever Young

  1. Words Mean Nothing каза:

    Keep it posi, keep it clean!

  2. Pingback: Forever Young | Bulgarian Blog

Вашият коментар