Unbreakable

Седя пред депресиращата белота на празният word документ и се чудя как да започна… Днес, докато се прибирах си слушах музика, мръзнех и си мислех точно как да започна този пост, за да покажа на читателите, че въпреки студеното време и натовареният график, все още мога да „чуя” една банда, която има какво да каже и знае как да го направи. А най-вече се чудя как да опиша радостта си, че тази банда достигна до мен чрез човека, който я издава и същевременно е добър мой/наш приятел.

 

Unbreakable... Хубаво име са си избрали момчетата от Белгия, кратко и даващо ясна представа за това какво може да се очаква от тях, а именно бърз олдскуул хардкор, който е директно повлиян от групи като Uniform choice, Chain of strength, Youth of today и Insted. Това беше и точно звукът, който търсех напоследък – исках нещо с много енергия, с послание, което да кара кръвта ми да кипи във вените, за да стопля премръзващите крайници. Енергия, която бива подсилвана от гневния вокал, който излива своите идеи и терзания относно straight edge-a, вегетарианството или просто сивото ежедневие, което ни обгръща.

За жалост ЕР-то, което ще ви представя е и „лебедовата песен” на бандата, която в края на 2010-а година прекрати активна дейност точно 5 години след създаването си. Изданието носи интригуващото заглавие „Peace of mind” и съдържа 6 песни + intro/outro и достига до вас благодарение на нашият приятел Ugly & Proud Records, който го издаде на 7 инчов винил и даде възможност последната дума/нота на бандата да бъдат чути. А дали си е заслужавало всеки ще разбере за себе си, аз имам моят си отговор на този въпрос…

 

PS. Ако групата ви хареса и искате да се сдобиете със седеминчовото им издание – свържете се с Ugly & Proud Records на следните адреси:

http://uglyandproudrecords.blogspot.com/

http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100001426305961

 

 

Skunksa

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар